Letnie ciasto bez ciasta
LETNIE CIASTO BEZ CIASTA
Mam nadzieję, że zwracacie uwagę na zawartość cukrów w tym, co jecie.
Ja się staram, stąd pomysł :)
Spód:
120 g wiórków kokosowych
80 g orzechów nerkowców, rozdrobnionych
2 jajka
duża łyżka oleju kokosowego
trochę proszku do pieczenia
1 łyżka ksylitolu lub miodu
Wszystko wymieszać, piec około 25 minut w temp. 180 st.
Galaretka:
400g owoców ( u mnie maliny i jagody) zmiksować z 1 łyżką miodu
9 płatków ekologicznej żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie wlać do rozdrobnionych owoców, wymieszać
Wylać na ostudzone ciasto, na kilka godzin do lodówki i gotowe.
Wersja bez dodanego miodu też jest dobra, ale nie dawajcie wtedy dużo porzeczek :)