Blog

Letnie ciasto bez ciasta

LETNIE CIASTO BEZ CIASTA

 

Mam nadzieję, że zwracacie uwagę na zawartość cukrów w tym, co jecie.

Ja się staram, stąd pomysł :)

 

Spód:

 

120 g wiórków kokosowych

80 g orzechów nerkowców, rozdrobnionych

2 jajka

duża łyżka oleju kokosowego

trochę proszku do pieczenia

1 łyżka ksylitolu lub miodu

 

Wszystko wymieszać, piec około 25 minut w temp. 180 st.

 

Galaretka:

 

400g owoców ( u mnie maliny i jagody) zmiksować z 1 łyżką miodu

9 płatków ekologicznej żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie wlać do rozdrobnionych owoców, wymieszać

 

Wylać na ostudzone ciasto, na kilka godzin do lodówki i gotowe.

 

Wersja bez dodanego miodu też jest dobra, ale nie dawajcie wtedy dużo porzeczek :)

‹ powrót